Vinderværker fra ’Tegn et hjem’-kampagnen udstilles på museet FLUGT

Foto: DRC Dansk Flygtningehjælp.
Profilbillede

50 værker, tegnet af børn i hele Danmark, er udvalgt til en en særudstilling på FLUGT – Refugee Museum of Denmark, som har fernisering fredag den 25. november. Værkerne er udvalgt af et særdeles kompetent dommerpanel bestående af Morten Münster, Katrine Bille, Lola Jensen og Abdel Aziz Mahmoud.

I forbindelse med DRC Dansk Flygtningehjælps kampagne ’Tegn et hjem’ har børn over hele landet tegnet deres egne versioner af et hjem til fordel for familier på flugt. 50 heldige vindere får nu udstillet deres værk på det nyligt åbnede museum FLUGT. Direktør for Vardemuseerne, Claus Kjeld Jensen, ser frem til udstillingen, der forløber fra den 25. november frem til februar 2023.

”Jeg glæder mig til, at vi kan vise nogle af de mange fine værker, som en lang række børn har lavet. Der er noget fint ved, at den allerførste særudstilling på FLUGT er skabt af børn, der skildrer deres særlige forhold til begrebet ’et hjem’. Især med tanke på at halvdelen af verdens flygtninge er børn,” siger Claus Kjeld Jensen.

Årets Tegn et hjem-kampagne er fortolket bredt og inkluderer alt fra smukke malerier og drømmehuse bygget i pap til digitale Minecraft-hjem og farverige papirklip.  

Donationer sikrer husly for familier 
I løbet af efteråret har hundredevis af børn og unge over hele landet sendt tegninger til tegnethjem.dk, hvor venner og familie har kunnet donere, så de tegnede hjem kan blive til ægte hjem for familier på flugt. 

”Vi er dybt taknemmelige for de mange kreative værker, vi har modtaget. Tegningerne er med til at sætte fokus på livet på flugt og har foruden de vigtige donationer været anledning til gode samtaler på skoler og i familier om betydningen af et hjem,” siger Charlotte Slente, generalsekretær for DRC Dansk Flygtningehjælp.

DRC Dansk Flygtningehjælp er beærede over, at FLUGT vil dedikere deres allerførste særudstilling til 50 værker fra årets Tegn et Hjem-kampagne. Værkerne er udvalgt af et dommerpanel bestående af YouTuber Morten Münster, tv-vært Katrine Bille, familievejleder Lola Jensen og journalist Abdel Aziz Mahmoud, som  hver især har udvalgt deres favoritværker.

Til ferniseringen den 25. november inviteres skoleklasser fra lokalområdet. Sammen med børnene vil Lola Jensen og Katrine Bille fejre vinderne og de mange bidrag til årets Tegn et hjem-kampagne.

Tegn et hjem

 

Teg et hjem-kampagnen blev introduceret i 2020, som et led i DRC Dansk Flygtningehjælps årlige Landsindsamling.

 

Både skoleklasser, fritidsklubber og børnefamilier har engageret sig i kampagnen.

 

I alt 844 har i år sendt billeder af deres værker til DRC Dansk Flygtningehjælp via hjemmesiden tegnethjem.dk.

 

 

Kilde: DRC Dansk Flygtningehjælp
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Markus Ingemann mi@vores-mediehus.dk