Sergenter til Human Interaction Kompagniet, Efterretningsregimentet Varde

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Er du den sergent vi søger? Har du lyst til indgå i et kompagni, hvor faglig dygtighed og selvstændighed er i højsædet? Så er det måske dig vi søger som sergent i Human Interaction Kompagniet (HIKMP)

Om os

Human Interaction Kompagniet (HIKMP) indgår i 2. Military Intelligence Bataljon (2 MIBTN).

2 MIBTN leverer efterretninger til Hæren og dennes udsendte enheder, uddanner efterretnings- og påvirkningsenheder, gennemfører militære sikkerhedseftersyn, forestår uddannelse i Conduct after Capture (CAC) samt gennemfører og forestår uddannelse af værnepligtige og konstabelelever for efterretningstropperne.

I bataljonen hersker der en åben, imødekommende og respektfuld omgangstone, hvor der lægges vægt på faglighed og vidensdeling, samt et godt kammeratskab på tværs af alle grader.

HIKMP indeholder tre specialer, en human intelligence deling, en Informationsaktivitetsdeling (IADEL) og en counter intelligence sektion. Afhængig af dine kompetencer og dit potentiale kan der på sigt være mulighed for at fortsætte dit karriereforløb inden for andre dele af HIKMP.

Kapaciteterne i HIKMP har til hovedopgave at støtte 1. Brigade, men udsender også specialespecifikke bidrag til Kosovo, ligesom vi bidrager med personel til NATO beredskaber, samt med instruktører til udenlandske kurser hos vores samarbejdspartnere.

Vi er et officers- og mellemledertungt kompagni med megen dynamik og mangeartede opgaver. Vi har et godt kammeratskab på tværs af rang og funktioner.


Om stillingen

Søger du en stilling som sergent ved HIKMP har du mulighed for at forrette tjeneste ved enten vores IA-deling eller vores HUMINT-deling. I din ansøgning bedes du anføre, om du har et specifikt ønske om ansættelse i enten IA eller HUMINT.

IA Sektionernes opgaver falder primært inden for områderne: Civil-militært samarbejde (CIMIC) og psykologiske operationer (PSYOPS), hvor du vil komme til at arbejde med koordination mellem aktører, målrettet påvirkning, samt informationsindhentning. I det daglige skal du bidrage til planlægning og gennemførelse af informationsaktiviteter i rammen af IASEK. Samt bidrage til HIKMP øvrige uddannelsesaktiviteter.

Du skal kunne tage fat, når der skal arbejdes hårdt i felten og ikke være bange for at skulle skrive rapporter og planlægge operationer bag computeren.

Under feltmæssige forhold skal du kunne løse næstkommanderendes i sektionens (NK SEK) opgaver i tilfælde af, at NK får forfald. Ydermere skal du være parat til at overtage for sektionsføreren, såfremt han/hun skal støtte med rådgivning på et højere niveau.

Vi tilbyder:
• En specialiseret uddannelse inden for informationsaktiviteter med fokus på CIMIC og PSYOPS.
• Ansvar for planlægning og håndtering af sektionens sikkerhed under opgaveløsningen.
• Et arbejdsmiljø med en uformel omgangstone, hvor forskellige perspektiver trives.
• En alsidig hverdag. Sektionerne er struktureret således, at alle kan løse hinandens opgaver, hvis opgaven kræver det.
• Bredere fagligt kendskab; du vil stifte bekendtskab med, hvordan højere niveauer (BTN og BDE) er indsat.

Søger du en stilling som sergent ved HIKMP har du mulighed for at forrette tjeneste ved enten vores IA-deling eller vores HUMINT-deling. I din ansøgning bedes du anføre, om du har et specifikt ønske om ansættelse i enten IA eller HUMINT.


Informationsaktivitets Delingen (IADEL)

Sektionernes opgaver falder primært inden for områderne: Civil-militært samarbejde (CIMIC) og psykologiske operationer (PSYOPS), hvor du vil komme til at arbejde med koordination mellem aktører, målrettet påvirkning, samt informationsindhentning. I det daglige skal du bidrage til planlægning og gennemførelse af informationsaktiviteter i rammen af IASEK. Samt bidrage til HIKMP øvrige uddannelsesaktiviteter.

Du skal kunne tage fat, når der skal arbejdes hårdt i felten og ikke være bange for at skulle skrive rapporter og planlægge operationer bag computeren. Under feltmæssige forhold skal du kunne løse næstkommanderendes i sektionens (NK SEK) opgaver i tilfælde af, at NK får forfald. Ydermere skal du være parat til at overtage for sektionsføreren, såfremt han/hun skal støtte med rådgivning på et højere niveau.

Vi tilbyder:
• En specialiseret uddannelse inden for informationsaktiviteter med fokus på CIMIC og PSYOPS.
• Ansvar for planlægning og håndtering af sektionens sikkerhed under opgaveløsningen.
• Et arbejdsmiljø med en uformel omgangstone, hvor forskellige perspektiver trives.
• En alsidig hverdag. Sektionerne er struktureret således, at alle kan løse hinandens opgaver, hvis opgaven kræver det.
• Bredere fagligt kendskab; du vil stifte bekendtskab med, hvordan højere niveauer (BTN og BDE) er indsat.

Human Intelligence Delingen (HUMINTDEL):

HUMINTDEL består af tre HUMINT-sektioner samt en delingstrop (DELTROP). Hver sektion består af to grupper af seks mand, som er under samlet styring af en PL som SEK/FØ samt en OS som NK/SEK.

I hver gruppe er der to kørerstillinger (konstabler), én operatør (konstabel), to operatører (sergenter) samt en fører (oversergent eller premierløjtnant). Det primære køretøjer er Eagle IV, men vi opererer ligeledes i civil profil, hvor materiel og udrustning tilpasses den enkelte opgave.

Sektionens opgave falder inden for selvstændig operationsplanlægning støttet af DELTROP, gennemførelse af operationer samt rapportering. Her vil du komme til at arbejde målrettet med indhentning af efterretning og ikke mindst formidlingen heraf. Du skal være god til at tilpasse dig forskellige miljøer, og heller ikke være bange for at bruge mange timer ved computeren, når der skal rapporteres.

Vi tilbyder:
• En specialiseret uddannelse inden for Human Intelligence.
• Deltagelse i planlægning af operationer i rammen af HUMINTSEK.
• Planlægning og afholdelse af kildemøder.
• Et arbejdsmiljø med en uformel omgangstone.
• En command-team struktur der stiller store krav til hinandens samarbejdsevner, selvstændighed og udfordrer jer igennem et højt taktisk indsættelsesniveau, hvor du hurtigt kommer til at stifte bekendtskab med operationer i rammen af både bataljon og brigade.
• Øvelser og kurser i ind-/udland med vore samarbejdspartnere.
Mulighed for efter en periode med tilfredsstillende tjeneste i stillingen og det rette udviklingspotentiale at prøve kræfter med andre funktioner og specialer ved HIKMP. Enhedens bredde giver enestående karrieremuligheder for den rette profil.


Om dig

Du er uddannet sergent, og du har en lyst til at udvikle og dygtiggøre dig inden for vores specialer. Derudover har du gode sociale kompetencer; du skal synes, at det er spændende at arbejde med mennesker, der ikke bærer uniform, da det især er dine personlige egenskaber, der gør dig den rette til jobbet.

Det er en fordel, hvis du har erfaring fra arbejde i mindre teams. Det er også en fordel, hvis du har tidligere erfaring med CIMIC, PSYOPS, MP, specialoperationer eller anden efterretningsvirksomhed. Vi sætter ligeledes pris på enhver civiluddannelse, som håndværker eller akademiker, som kan bidrage til vores helhedssyn i opgaveløsningen.

Vi ser gerne, at du er:
• Detaljeorienteret i din planlægning, så sektionens sikkerhed ikke overlades til tilfældigheder.
• Helhedsorienteret og forstår Kompagniets rolle i den større operative sammenhæng.
• Empatisk og derfor i stand til at forstå mennesker i helt andre livssituationer end sin egen.
• I stand til at tilpasse sig vekslende og udfordrende sociale situationer. Du skal det ene øjeblik være åben, høflig og smilende, mens du i det næste skal kunne tage kontrol og sætte dig igennem både fysisk og verbalt.
• En dygtig kommunikator som kan formidle sine budskaber over for foresatte, samtidigt med at du ikke er civilistforskrækket, da det meste af vores mødevirksomhed indebærer civil kontakt.
• I stand til at tale og skrive klart og tydeligt på engelsk og gerne andre sprog. Det er afgørende for både den taktiske opgaveløsning og rapportering.
• I besiddelse af gode orienteringsfærdigheder.


Ansættelsesvilkår

Stillingen er en sergentstilling på overenskomstmæssige vilkår. Stillingen kan besættes med en tjenestemand. Løn m.v. er reguleret ved den til enhver tid gældende LC/CO10-fællesoverenskomst og organisationsaftale mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse, CO10 og Centralforeningen for Stampersonel for stampersonel af linjen og reserven samt elever i Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder.

Dette er et åbent stillingsopslag, hvorfor ansættelsessamtaler kan blive afholdt løbende. Stillingerne er ledige, så ansættelsen kan ske efter aftale.

Ved ansøgning om en ny stilling i Forsvarsministeriets område, skal forhandling om personlige tillæg indgå i ansættelsesproceduren i henhold til gældende overenskomst.

Dit faste tjenestested vil være i Varde.

Som ansat i Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlægevurderinger erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kompagnichef KN Mathias Hedegaard Nielsen på tlf. 51 33 46 19 eller kompagnibefalingsmand SSG Rasmus Staffe på tlf. 40 90 45 84.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent seniorsergent Tobias Bredahl Steen Jensen ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på tlf. 72 81 92 82 eller mail FPS-TBJ@MIL.DK.

Såfremt du er omfattet af en lokal tjenesteplan eller er udpeget til deltagelse i internationale operationer, skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

Ansøgningsfrist er den 1. oktober 2023 og samtaler gennemføres løbende.

Stillingerne er til besættelse snarest muligt.

Ansøgningen sendes elektronisk via linket i annoncen.

FOKUS og referencer kan medsendes.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM EFTERRETNINGSREGIMENTET
Efterretningsregimentet er centrum for militære enheder, der indhenter, bearbejder og analyserer informationer, for at skabe sikkerhed for danske soldater. Regimentet bidrager til det daglige situationsbillede, og yder efterretningsstøtte til Hæren og til militære enheder, udsendt i international tjeneste. Regimentet forestår endvidere Conduct after Capture uddannelserne i forsvaret og er ansvarlig for den militære sikkerhedstjeneste i hæren.
Regimentet er placeret på Varde Kaserne og beskæftiger ca. 260 faste medarbejdere, fordelt på et garnisonsstøtteelement og en efterretningsbataljon. Regimentet uddanner ca. 250 værnepligtige om året.
Endvidere er 1 Intelligence Surveillance Reconnaissance Bataljon også placeret på garnisonen. Bataljonen tilhører 1. brigade og har 286 fastansatte.


EFR har et tæt samarbejde med Varde og Esbjerg Kommune vedrørende bl.a. tilflytterservice. Med udgangspunkt i dit/jeres behov og ønsker, tilpasser vi støtten i forhold til partnerjob, skole og bolig m.v.

Varde Kommune har en række tilbud til tilflyttere, herunder bistand til bolig og job.
Der er mulighed for sparring på jobsøgning og formidling af CV til en række virksomheder.
I Varde Kommune har partneren mulighed for at komme til samtale ved udvalgte private og offentlige virksomheder, når der er et match på kvalifikationer.

Tilflyttere med ansættelse samt pendlere har derudover fortrinsret til en række lejeboliger i Varde kommune.

Esbjerg Kommune har et program for medflyttende partnere med bl.a. sparring på jobsøgning og formidling af CV til en lang række virksomheder. Ligeledes formidles kontakt til private udlejere af lejeboliger. Tilflyttere med ansættelse kan skrive sig op på venteliste hos boligforeningerne i Esbjerg Kommune og rykke frem i køen til lejligheder.

Læs mere om, hvad tilflytterservice kan gøre for dig/jer på www.nyiesbjerg.dk og
www.flyttilvarde.dk

Du er meget velkommen til at kontakte bosætningskonsulent Varde Kommune Nadia Steinicke, Tlf. 7994 6505 Mobil. 3034 4625, Mail. nste@varde.dk og Bosætningskoordinator Esbjerg Kommune Pia Enemark, piene@esbjergkommune.dk, +45 20 47 32 06.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Varde Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Varde Kaserne, Hjertingvej 127, 6800 Varde

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 01-10-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1236&ProjectId=184816&DepartmentId=18960&MediaId=4680&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5886206

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet