Syd- og Sønderjyllands Politi etablerer ny politistation over for rådhuset i Varde

Profilbillede
dato

Varde Kommune sælger en del af cirkuspladsen i Varde til Bygningsstyrelsen, der vil bygge en ny politistation på stedet.

varde politi

Bygningsstyrelsen har købt en del af Cirkuspladsen i Varde for at bygge en ny politistation

 

Byrådet i Varde Kommune godkendte tirsdag aften et salg af en grund over for rådhuset på Bytoften 2 i Varde. Køberen er Bygningsstyrelsen, der ønsker at bygge en ny politistation.

 

”Vi glæder os til at komme i gang med projektet. Vi vil gerne skabe nogle gode fysiske rammer i Varde for Syd- og Sønderjyllands Politi og placeringen er optimal set i forhold til politiets samarbejde med Varde Kommune,” siger projektleder ved Bygningsstyrelsens Center for byggeri Maj Britt Due Schmidt.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi har længe været på udkig efter nye lokaler i Varde:

 

”Vi har holdt til i vores nuværende lokaler i Storegade i Varde i 70 år. Disse lokaler opfylder ikke længere de behov, der stilles til en moderne og funktionel politistation. Vi har gennem en årrække forsøgt at finde egnede lokaler i den eksisterende bygningsmasse i Varde, der kunne opfylde vores behov. Dette har desværre vist sig ikke at være muligt, og derfor er vi meget glade for, at Varde Kommune har indgået i et godt samarbejde, der nu resulterer i, at vi sammen med Bygningsstyrelsen får mulighed for at bygge en ny politistation i Varde,” siger Steen Silberg Thomsen, stabschef hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Salget får ikke indflydelse på Varde Kommunes kommende beslutning om placeringen af Borgercenter Varde. Her er nybyggeri på cirkuspladsen et af flere scenarier, hvilket der er taget højde for i salget til Bygningsstyrelsen.

 

”Vi er glade for, at det er lykkedes at finde en løsning, så politiet får den centrale placering i Varde, de har været på jagt efter i årevis. Det har været vigtigt for os, at salget ikke får indflydelse på den kommende beslutning om, hvordan fremtidens Borgercenter Varde skal se ud, og hvor det skal placeres. Det aspekt er vi også lykkedes med,” siger Mads Sørensen, borgmester i Varde Kommune.

 

Med den godkendte handel på plads bliver næste skridt at udarbejde en ny lokalplan for området. Når lokalplanen er på plads, begynder Bygningsstyrelsen projekteringen af byggeriet.

 

”Vi glæder os til at kunne indvie en ny tidssvarende politistation, der sikrer, at vi både kan tilbyde borgerne en god betjening og vores medarbejdere et godt arbejdsmiljø. Der ligger et stort arbejde foran os nu, før vi kommer så langt,” siger Steen Silberg Thomsen, stabschef hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Syd- og Sønderjyllands Politi forventer aktuelt, at politistationen kan tages i brug i 2027.

 

 

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Syd- og Sønderjyllands Politi.
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi